Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära mor

I din kropp har vi börjat
vårt liv, kära mor
du är platsen där kärlek
och omtanke bor
I din närhet fanns alltid
en plats som var varm
när vi som små fick tröst
vid din hulda barm

Du baddade knän
och plåstrade sår
du smekte vår kind
när vi fällde en tår
Du har lagat och lappat
och tvättat vår byk
du har tjatat och skällt
men aldrig gett stryk

Du har varit en klippa
en fristad i hamn
när det stormade friskt
fanns din vidöppna famn
Vi har aldrig förvägrats
nått nödtorft i livet
du har alltid sett till
att det blivit oss givet

Du har stretat och slitit
och givit din rygg
och alltid sett till
att familjen var trygg
När motvinden ven
tog du strid mot densamma
vad hade vi varit?
utan dig lilla mamma

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 267 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-03 07:04



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
M or av bästa slag
O trolig förmån att ha
R art att alltid tänka på
* utan henne vad tomt
* livet då skulle va´
* nu ljuspunkten
* i klivet*****
2022-02-05

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk hyllning till en ömsint och kärleksfull mor..
2022-02-04

  Blomma-Stjärna VIP
"i din kropp har vi börjat
vårt liv, kära mor
du är platsen där kärlek
och omtanke bor"

så sann
så fin!
2022-02-03

  Feliaxel VIP
Fin hyllning till en mamma
2022-02-03

    Lena Staaf VIP
Rart skrivet om en mor som gett allt för sina barn.
2022-02-03

  Susen VIP
Åh så fint du framför en hyllning till din kämpande mor. Kärleksfullt
2022-02-03

  Öknens Ros VIP
En fin hyllning till din mamma.
2022-02-03

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Berör! Så fin hommage till din älskade mamma!
2022-02-03

  Maria Sundelin VIP
-fin hyllning till mor
2022-02-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO