Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rimmad dikt


Tõrr å het summer Västgötadialekt

Vekken summer vi har,
dä ä brännheta daar,
vekka ätter vekka
ätter vekka.
Enn örkar ente nõtt,
dä enda som ä gõtt,
dä ä te å drekka
å drekka.
Iskållt källevatten.

Ja, vekken summer vi har,
män dä kommer-la daar
när höststõrmen viner
kring husa,
Män dä ä-la en tröst,
dä ä långt än te höst,
när enn åter får höttra
å frusa,
Å än ä dä ljust om natten.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-13 11:05



Bookmark and Share


  Stefan Höglund
Härlig dikt. Jag är själv Västergöte, jag misstänker att du ä frå Skaraborg.
2018-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl