Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En redigerad repris


En gång i tiden

var jag så liten att man inte kunde se mig för blotta ögat
För där låg jag i farsans pung och slängde medan jag
simmade omkring tillsammans med en massor
av andra duktiga simmare
Jo, för jag kommer ihåg att vi alla skojade och skröt lite
för varann om vem som var snabbast av oss
när det väl blir till ett startskott
Jo, för jag kommer ihåg att en av oss som var en tjej
var helt osann
För hon sa till oss alla andra
Jag simmar så snabbt att inte någon av er lär ha
en endaste liten chans
För titta på er
Då skrattade vi andra bara så gott åt det hela
för det var just i det ögonblicket som
startskottet brann av
Och tro det eller ej så var det jag som vann tävlingen
när jag simmade ifrån alla andra när jag lämnade
de alla bakom mig helt ensamma på ett öppet hav
Så när jag väl kom fram till ägget blev det jag som
ensam fick ställa mig på podiet
Och innan jag riktigt förstod att det var jag
som hade vunnit det ultimata priset
att få bli till en människa vart jag ju så himla glad
För nu sitter jag ju här som den enda överlevaren
av oss alla simmare i min avgångsklass
och berättar min helt osannolika historia för er
Kul va...

En gång i tiden!

Ken Cassel
1/12-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 179 gånger
Publicerad 2018-12-01 15:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel