Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då en människa lämnar oss, på detta obarmhärtiga vis såsom \"Ord\" gjort, kan jag som utomstående inte låta bli att sympatisera med de som stod honom nära. Dem med sorg och förtvivlan i hjärtan. För \"Ord\" lider inte. Han är i den stora kärlekens förvar.


Hjärtats saga till barnet




Finns det någon vilsam tystnad
för larmande tankar
Skrikande celler
Finns där någon omslutande stillhet
för krampande konvulsioner
Finns överhuvudtaget finns
i denna förtärande vanmakt
där andningen på väg mot bristningsgränsen bor

Låt oss bädda en lega
av omhuldad omsorg
Med förståelsens mjuka lakan
och tillräcklighetens kudde
stoppad av ljusaste förhoppning
för dig älskade barn av livet

Kan du då

vila

Ge handlingarna mildhet
att sakta stryka sargat huvuds hår
Ge styrka att omfamna skälvande händers ryggar
Uppenbara hjärtats innersta saga
hos en moders och faders eviga kärlek
till barnet




Fri vers av Anette Blomberg
Läst 864 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2006-06-17 17:15



Bookmark and Share


  Ljusletaren VIP
Storartat skrivet om sorgen. Ser att texten är utvald och det är den värd flera ggr om. Har bokmärkt!
Texten bara griper tag i mig och jag hummar med i det raka och fina du fick fram med dina ord/kram
2016-08-24

  ceicli
Vacker! *tänker länge*
2007-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Anette Blomberg
Anette Blomberg