Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den förbjudna staden i Kina

Jag måste bara kunna bryta mig igenom muren
till den förbjudna staden i Kina
För jag undrar vad som händer där innanför
Varför är de som bor där så hemliga
Och varför är det förbjudet för mig som främling
att komma in och hälsa på, på ett litet besök
i all vänskaplighet
Ja, jag är så nyfiken att jag tror att jag håller på att dö
Måste bara få veta
Så snart ska jag leta rätt på en öm punkt i muren för att
sedan ta mig in i buren
För ingenting kan stoppa mig nu
Nä, inte ens du

Men hallå säger någon till mig
Gör du det så bryter du ju emot lagen
Nej, svarar jag
Jag bryter mig bara in till den förbjudna staden i Kina!

Ken Cassel
6/4-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 106 gånger
Publicerad 2019-04-06 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel