Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Edens lustgård är det livat och glatt

som vanligt
Ett himla tjå
För Adam och Eva är där tillsammans hand i hand
fulla med skratt
Adam och Eva de första människorna på jorden
såvitt jag kan förstå
Och det nu tillsammans med alla de så vilda djuren
som nu håller på och stångas och små bråka
med varandra hela tiden
Själva så diskuterade Adam och Eva fram och tillbaka
just om naturen
Om jorden nu var rund eller platt eller så
Och det enda som de kunde komma på var att den
bara måste vara rund precis som fullmånen
och solen
Solen som nu låg i zenit uppe på den klarblåa himmelen
Och då Adam tar till orda
Fy fan, vad varmt det är idag, Eva
Jag håller på och svettas
Så kom nu Eva så springer vi ikapp till vårat eget lilla
vattenfall som vi nu kallar för den svalkande
Nordan vinden
Ja, det gör vi svarar Eva med ett stort leende
på sina söta små läppar
Och sedan bar det iväg på stigen..

I Edens lustgård är det livat och glatt!

Ken Cassel
1/9-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 133 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-02 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel