Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag framstår nog mer som människa såhär, eller hur?


Jag framstår nog mer som människa i ruset, kan du tro?
Har bara tomma sädestunnor att bo i, under en bro
och det är inga trevliga killar som far förbi om natten
och rycker av mig kartongen och hatten!

Väldig är världen när den illasinnad smeker oss, till fattigdom?
men du har väl bara standarsvar: beteendeterapi? kristendom?
Du kan stoppa ned dom där broschyrerna, och spara dom!

Färdiga svar för lydiga hundar, kan vara!
Jag vill bara att en levande människa ska svara, i socialens telefon
men jag talar alltid med maskiner nu för tiden, som ett djävla fån
Goda råd är dyra, Staten flyr visst ansvar likt jag flydde min hyra!
Trots att jag jobbade som en arbetsmyra, nio till fem, i disken.
Och nio år dessförinnan, på lagret och med fisken.

Jag framstår mer mänsklig såhär, håller du inte med?
Jag kanske borde blivit Moderat, min egen lyckas smed?
Eller ballongförare eller scientolog bland östermalmsfnasken i päls?
Då hade det gått på räls,
och jag liknat mer ett tåg än en mänska.




Fri vers av Janjohan
Läst 282 gånger
Publicerad 2006-06-28 21:10



Bookmark and Share


    Orm den gamle VIP
Gillar skarpt den gungande melodin. Taktfast fast aldrig upprepande.

Tror nog också att en päls kan göra mycket, men bakom varje päls finns bar hud.

Standardsvaren för administratörer och statistiker,
som ett klockrent svar på vad som sker om "de blå" vinner valet.

Tycker om denna..
2006-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan