Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

In i min öken grå kom jorden


I mina händer och fötter
lagade du orden
kramade skuggor och alla tårar
med solen
dina ögon blå
gömde aldrig ljuset

och havet
släckte aldrig lågan
tiden räknade aldrig åren


in i dina tankar och drömmar
färgade jag mening
ljusade sorgen och alla dimmor
med vinden
mitt hjärta
stängde aldrig boken

ska vi bygga en bro
ska vi bygga en värld
ska vi säga farväl till idioter
och fylla dom med kärlek och atmosfär
önska att dom läker
önska att dom hittar en väg
som aldrig hittar vår

in i min öken grå
kom jorden
blodet blev varmt i mina tår
och sorgen över huset
där du bor
blev graven för dina drömmar
och sår
blev ljuset för dina tavlor
och alla frön

du har skördat
och klar är bilden över hösten

ska vi leva eller dö
ska vi fly eller stanna
ska vi säga farväl till alla vi önskat
genom märg och ben
en själ

kan du älska mig som du är
kan jag älska dig

som jag är

kan vi måla en egen värld
och ha bilden klar över vintern.




Fri vers (Fri form) av Gudinnan
Läst 128 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-28 00:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gudinnan
Gudinnan