Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inne i mörkret

Jag sitter i

mitt mörker

medan timmarna

ilar

medan dagarna

bidar

och nätterna går.

 

Jag tänker på 

en sommar med

barnbarnens röster,

de sprider sötma och längtan

i saknaden min. 

De ger solens dagar

i undomens vår.

 

Jag känner värmen

från Dan Andersson dikter

min njutning

i ungdomens år.

 

Jag sitter i min stuga

inför avfärdens stunder

och jag tänker på

det jag förunnats

och misst.

 

Jag känner en sällhet

över allt jag förunnats

i den böljande svenskan

i gamla rikets

östra del.

 

En goder fortsättning

på det Nyaste året

till Dig!

 

Julens högtid

med ljus i granens grenar

går över i väntan på

nyutsprungen vår.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-01-05 02:51



Bookmark and Share


  aol
Så underbart värmande skaldat
2020-01-29

  Anya VIP
Vilken fin i Dan Anderssons anda. Önskar dig ett bra 2020. Du är rik med dina barn och barnbarn.
2020-01-09

  Maria Sundelin VIP
Njut av allt du kan
Kramar
2020-01-05

  Eva Helene VIP
Så vackert och värmande in i hjärteroten. Dan Andersson, en följeslagare genom åren.
Och jag tar nu fasta på den avslutande strofen i din fina dikt:

Julens högtid
med ljus i granens grenar
går över i väntan på
nyutsprungen vår.

God fortsättning på det nya året kära Monika!
2020-01-05

    Lena Staaf VIP
Vemodigt och fint med längtansfulla minnen och förhoppningar framåt. Dan Andersson glimtar mellan ( och på) raderna!
2020-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP