Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tomaso Albinoni (1671 - 1751) var en venetiansk tonsättare, som jag föreställer mig måste ha lirat på orgeln i San Marco ibland. Stämningen därinne var nog inte speciellt uppåt.


Albinoni smiter in i San Marcokyrkan och drar en låt på orgeln

Långsamt lindas melodin runt pelarna.
Adagio:
en erotisk uppkäftighet
mot dygd och vedertagen sanning,
i smutsiga kläden
laddade med förbjudna drömmar.

Den döve orgeltramparen från Verona
blickar slugt mot nunnans rygg,
hon som böjer sig i bön
i en demonisk parning,
medan fallande tersintervall i kodan
spelas på skrovliga tangenter
och tristessen åter kommer fram ur tystnaden.





Fri vers av Cicero
Läst 424 gånger
Publicerad 2004-10-19 15:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cicero
Cicero