Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rimmad dikt


SOMT BLIR ALDRIG FÄRDIGT

Tro inte,
att allting är färdigt.
Vi lever i
en ofullbordad värld.
Ditt eget liv,
är som en järnklump,
på smidesmästarens
heta härd.

Han värmer och smider,
smider och tror,
att klumpen skall bli
till det redskap
han hoppas,
Att rödja i jord,
för sådd och skörd,
när våren åter knoppas.

Du lever ditt liv,
du gör vad du kan,
men somt
blir aldrig färdigt.
Men viktigast är
att det du har gjort
är ärligt
rätt och värdigt.




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 121 gånger
Publicerad 2020-07-29 15:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl