Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
blå dialog med röd



Röd fjäril

 

virvlar i himlen

i vind som andas

blått

 

så vackert

runtikring

men inget är still

 

du

mitt i

navet som snurrar

åt alla håll

 

drömmar

som fördrevs

av den väldiga vågen

 

blåvågens försök

att fånga fjärilen

gav

kaskader av glädje

men droppar

av vemod

 

 

ingenting

har fallit på plats ännu

 

 

jag kommer som bryggan för dig

en bit bort

leder dig ut mot vattnet med mig

 

du ska vara i vågen

i allt som snurrar

 

kan jag komma utan att störa

 

röda fjärilen viskar

kom

bara kom

du stör inte

 

vågen kom

 

slutligen var fjärilen

famnad

 

 




Fri vers av Helene Månsson
Läst 188 gånger
Publicerad 2006-07-13 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Helene Månsson
Helene Månsson

Mina favoriter
min mamma