Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som handlar om döden, och var själen hamnar. Kanske i en ny varelse....


Ett fragment av en evighet


Dina händer är fragmentarisk aska
av en istid,
jag alltid vill bevara
i den svartaste av nätter.

Jag ser din skugga
i en nattfjärils brustna vingar
som speglas mot rutan
-kanske är du i den lilla kroppen-.

Men om jag släpper in dig,
kommer du inte ut igen.

Jag hoppas ingen håv
fångar den lilla kroppen.
Med dem trasiga vingarna.

En liten själ
är en själ likväl.

Du finns i det fria,
i varje dags början och slut.
Ett fragment av en evighet.




Fri vers av Fjärilspoet
Läst 295 gånger
Publicerad 2006-07-23 23:16



Bookmark and Share


  Daemon
Välkommen till poeter.se!
Intressant tema.
Gillade det här:
"Du finns i det fria,
i varje dags början och slut.
Ett fragment av en evighet."

"Med dem trasiga vingarna." ändra 'dem' till 'de'.

Läs gärna min "Et in Arcadia ego" som behandlar lite av samma ämne.
2006-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Fjärilspoet