Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var dig själv


Människomall

Meningslöst att passa mallen,
för ehuru ska det gå till?

Jag försöker då inte det minsta,
jag varken kan eller vill.

Nej sväva fritt på egna vågor,
se livet ger jämna plågor
att elda själen i .

Att vara lik de flesta andra,
är dumdristig utopi

Vad är det för löjligt påhitt,
att försöka forma människor efter mall?
Det kan ju bara bli på ett sätt,
platt fall.

Lite mer acceptans skulle gynna oss alla,
så vi kommer upp oss
och nån slipper falla.

Till den nivå vi förtjänar att vara,
oss själva bara.





Fri vers av Fjärilspoet
Läst 380 gånger
Publicerad 2006-07-25 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fjärilspoet