Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av vikt

Efter operationen är jag smal
finns inte mycket kvar
under mitt skal
en rad av stygn, femtiotre
slingrar sig som en huggorm
prydligt präntade vad man kan se
de håller ihop
magens grop.

Nu gäller att på sikt
gå upp i vikt
skaffa åter den kraft jag haft.
Hemtjänstmaten är inte knapp
men smakar papp
en tugga, nu tar jag tar sats
plastförpackningar tar mycket plats
måste finnas men bör återvinnas.

Spänner bågen
våga gå upp på vågen
ställer frågor
varför illamåendet ska gå i vågor
ännu återstår en bit
tills jag en dag fått ny aptit
men är det ändå inte dags
nu strax när jag börjar bli sugen på lax?







Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-08-04 15:49



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Diktarförmågan är kvar och väger tungt - det är guld i den vågskålen - och jag vill gratulera dig till att ha fått en livsnödvändig operation gjord - återhämtningstiden går säkert som illamåendet i vågor men jag hoppas att du varje dag finner något du tycker om att äta och göra, känna och se på och tänka på - jag hoppas du blir bjuden på en vällagad lax!
2021-08-05

  Susen VIP
Fint skrivet. Läser dina alster med god aptit
2021-08-05

  Bodingen VIP
Med aptit på livet kommer det nog snart på mat också!
2021-08-05

  Niliboy
Önskar dig ett snart tillfrisknande, å mycket god och näringsrik mat Lena!
2021-08-04

  Marita Ohlquist VIP
Så bra du beskriver kroppens reaktioner efter en stor operation, önskar dig ett snabbt tillfrisknande.
2021-08-04

  Kungskobran VIP
Ett liv utan mat
gör en spak
men kämpa på
även om maten är grå
och är ett botten napp
som smakar papp
så blir den fin
med ett glas vin
2021-08-04

  Sparvögat VIP
Med väl valda ord beskriver du din sjukdoms mödosamma färd mot återhämtning…
Men är du sugen på lax är det snart dax att äta det strax!
2021-08-04

  Elaine.S VIP
Ett rim med tyngd som verkligen sätter fingret på det komplexa i en sjukdomsbild och verklighet.
2021-08-04

  Lottie Ålhed VIP
Låter härligt att åter få bli sugen på lax.
2021-08-04

  Kajan VIP
Poesi är liv, och liv är poesi; vilket den här texten fastslår med önskvärd tydlighet.
2021-08-04

  Öknens Ros VIP
Trots sjukdom du diktar så bra
Hoppas du blir frisk en da'
Humöret du har kvar
På dina krafter spar
Lycka till med allt
Inspiration finns överallt

2021-08-04

    Sefarge VIP
Men god skapelsekraft och rim-aptit
Det kunde ju ej den "utsugande
sjukan" Ta ifrån dig!
Stark läkedom och livsvilja
Tillönskas Dig
Innerligen!
;)

2021-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP