Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om medelåldern och livet som sådant



Det otäcka är här men kanske det inte är så otäckt ändå

 

Vi kvinnor lever kanske tills vi blir 80 år, så då är ju medelåldern här nu, där jag befinner mig vid 39.

Åsa berättade häromdagen att vi närmar oss medelåldern. Jag studsade nästan till av ren förskräckelse fast jag gärna vill befinna mig mitt i livet och det även om 10 år.

- Läs artiklar där det står att en medelålders kvinna försvunnit t ex och sedan i löptext står det en kvinna i 40 års åldern, sa hon.

- Nä, inte jag, inte som jag känner mig inombords...ni må tro att jag rent ut sagt la upp ett gapskratt och fnissade länge åt detta i rena rama förskräckelsen.

 

Saken är den att vid 37 års ålder separerade jag från min man och har sedan dess utvecklats enormt. Känner mig verkligen nyupptäckt av mig själv och tycker om mig som den kvinna jag är.

En mycket god manlig vän jag berättade det här för sa åt mig att jag förmodligen är rädd.

Kommit underfund med att det enda jag är rädd för är att jag ska avstanna i det jag upplever. Även att något ska hända så jag missar livet och inte kan vara med mina nära och kära.

Det är den enda och trots allt den största rädslan och min alldeles egna.




Övriga genrer av Helene Månsson
Läst 205 gånger
Publicerad 2006-07-26 20:13



Bookmark and Share


    Frej&Freja
När du blir femtio eller mer och hela tiden uppåt -
tänker du, "tusan så ung! jag faktiskt var då jag var 40.."
Jo, så blir det.
Varför vänta med den tanken tills då, när den är aktuellare nu?
Tusan så ung du är i många år till.
/C#
2006-07-28

    Cello
Vill inte sätt 'betyg' på en sådan allvarlig tanke..
Du tar upp på ett bra och lite rörande sätt en bit av dej själv
och talar samtidigt för många, många..
Jag tänker mej mer, medel, en ålder, med medel man aldrig tidigare haft;
bara som ett ex:
äventyren med små revor i seglen men nu med glädje behållna i kraft av den givna erfarenheten; medel i sinne, i kropp, i vänner etc..
medel som tal, ett medeltal, icke medeltid! ett tal där unga 39or o 47or drar ner medelt. till .. ett medel..
nä nu.. jag drar visst iväg.. ett härligt medel blir man för den man är i sej..
/meddelsam Cello ;)
2006-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Helene Månsson
Helene Månsson

Mina favoriter
min mamma