Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dö för livet

vi har tappat tron
på det rimliga
på det härliga
på livet självt

vi tillber i blindo
falska idoler
inrutade inuti
falska ikoner

ingenting
kan säga hur du bör
annat än det enda
som i världen någonting gör

vart finns suktan
till oändligheten
till en fortlevnad
bortom sin fortlevnad?

vart finns villigheten
att kompostera
det som på dödsbädden
länge slutat leva

som vi i rädsla
gång på gång defibrilerar
och som gång på gång
lider våran dödsförnekelse

vi försöker lösa
någonting som behöver multna
genom att sprida mer utav dess frön
i världen

vi försöker stoppa
ett vattenfall genom att öppna
våra hjärtan och blint sluka allting

medans Kärleken väntar
vandrandes runt i en ring




Fri vers (Fri form) av agh.nilsson VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-04 11:56



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Kärlek är en lek
full av svek
2022-03-06

  Larz Gustafsson VIP
Kärleken är inget fluidum.
Jesus är kärleken.
Han och Han allena är Gud.

2022-03-04
  > Nästa text
< Föregående

agh.nilsson
agh.nilsson VIP