Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna är jag särskilt stolt över och tycker att den är bra. Jag vill vääldigt gärna vet vad ni tycker. Inspiration av andra världskriget som ni kanske förstår... Detta hade då hänt många gånger. Jag undrade då hur de kände och bestämde mig för att pr


En viss Stjärna på rockfickan...


Flicka, 12 år

Sitter i skakande vagn
Andra tätt omkring mig
Trycker på
Kvävd luft genomsyrar vagnen
Andra hostar, snorar, gråter, andas...
Packade som djur i vagn
Dygn efter dygn
Stjärna på rockfickan
Judesstjärnan
Bedjer

\"Gode Gud,
Rädda mig!\"
Kvävd luft av rädsla...

Pojke, 10 år

Ligger på trä våningssäng
Kan inte sova
Hungern krampar i magen
Vaktar skorna så ingen tar dom
Håller mig vaken
Smärta i lederna efter det hårda arbetet

\"Gode Gud,
Rädda mig!\"
Saknar mamma, två lillsystrar, en stora syster...
Saknar pappa i himlen.
Saknar mina bröder trots de ligger i samma sal...
De är inte som de var, mina bröder...

\"Gode Gud,
Rädda mig och min familj!\"
Judestjärnan bränner på rockfickan...
En annan död ligger på golvet nu
Tar strumporna

\"Gode fader i himlen,
förlåt mig!\"
Måste, för min överlevnad!...

Pojke, 15 år

Faller ned han...
Min gode fader med Judestjärnan
på rockfickan
En röd ros sprider sig på rockens bröst
Faderns blod
Min gode fader...

\"Pappa!\"
Skriker av förtvivlan
\"Pappa!\"
Ligger ned med ögonen öppna men
dock tomma
Allt detta för Judestjärnan på min rockficka
Smärtan i hjärtat överskrider smärtan i
magen, lederna...

\"Pappa!\"
Soldater hejdar mig
\"Jävla nazistsvin!\"
Bryr mig inte vad som händer mig...
Skottet hörs över lägret....


Flicka, 8 år

Farmor, Farfar, Mamma ...
Skulle vi inte duscha?
Sa de inte så?
Soldaterna?

\"Mamma?\"
Hon ligger ned, ögonen öppna...
\"Mamma?\"
Stora sýster blir matt men håller om mig
Hon blir trött liksom jag
Faller in i en djup och evig sömn...

\"Gode Gud, ta emot mig...\"




Prosa (Novell) av dikternas_miia
Läst 443 gånger
Publicerad 2006-08-08 17:13



Bookmark and Share


  Moa Paulsson
Jättebra skrivet!
Har du läst mycket om förintelsen? Tex. Hanas resväska och så?
Hur som helst... Denna var bra, riktigt bra!
2006-10-09

    Camillaa
berörande :)
2006-08-17

  thyra
Verkligen känslosamt och berörande! Bild på bild griper tag. Tack! // pricilla
2006-08-08

    ej medlem längre
Berörande.
Och att den är skriven i kursivt känns inte som något billigt effektsökeri, det passar utomordentligt bra till just den här dikten.
2006-08-08
  > Nästa text
< Föregående

dikternas_miia