Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framtidsångest undercover


Jag sökte någonting sublimt poetiskt
Och fann dig dansande på borden
Med trasiga jeans och dimmiga ögon
Du log mellan hetsrökta marlboro
Och levde på luft, sprit och kredit

Och jag älskade utmaningen det gav
Och omedvetet älskade du kanske
utmaningen det gav dig i gengäld

Men baby, sublimt var det aldrig
Det var framtidsångest undercover
Om att aldrig fastna i ett rutnät
Om föräldrars projicerade drömmar
På en generation som bara vill dansa

Jag sökte någonting sublimt poetiskt
Och jag fann dig dansande på borden
Men baby, sublimt var det aldrig
Men det blev poesi av oss ändå, till slut




Fri vers av Cyanid
Läst 410 gånger
Publicerad 2006-08-09 02:50



Bookmark and Share


  Robert W
titeln är strålande, liksom hela första stycket.
du fångar en sorts äkthet alldeles briljant,
det är av kött och blod, inte av bokstäver, och det,
det är en sällsynt talang
2006-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Cyanid
Cyanid