Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ex Liber Novus


Vi utspinner oss
bakom skygglappar
eller ögda i det skarpa morgonljuset,

dryftas, reduceras, amplifieras, avspisas,

tillgås i förekomster,

låtsas, hycklas, beräknas,

förespråkas,

avhänds i de gamlas grågos,

initieras i institutionell intuition,
linoleumfotade, flockblomstrade


Riktigt stora skeenden
kan inte dölja sig
i framtiders gömslen;
rör sig oroligt,
oformligt,
som kalven otydlig i sin hinna
i kättens boskapsdunkel

Se t.ex. C. G. Jungs världskrigsförebåd
i Liber Novus,
eller Jesus visshet i Getsemane

På liknande sätt sveder redan det ryska odjurets
atomhetta
mina kinder

och även de som älskar och vårdar dig bäst
balanserar på ilska och otålighet
som den Zenkloke fjällvandraren i Lappland
på Drakryggens utsatthet
eller hasande över Akkas hak
i förebråelsernas jämvikt

Ja, att ge sig i samspråk med tvivlen
i sina övertygelser,
eller övertygelserna i sina tvivel,
kan bli en dimhöljd halka
utan stegjärn
mellan Kebnes toppar

Att släppa sig ända fram
i tvekans och besluts tête-à-tête
kan resultera i en glödgad oåtervändo




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-11 10:04



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Skönt läsa denna Poesi som
är givande med fantasi och
verklighet i skön förening!
Och ej så futtigt FB ego
-steriliserande utan
rejält berikande
i sin läsning!
Tack för
det!
;)
2023-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP