Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mina - faderlösa - väninnor


Väninnan

varför har vi varit så ensamma?
Malena som tar hand om bortflugna papegojor,
som fött så många barn, som haft så allvarlig cancer,
som renoverar sitt hus,
Malena som skrev en lång saga om en familj som
renoverade
sitt hus
när vi träffades hemma hos henne som barn,
i det rum där hon fick tvinga in sin säng och sin kompis
högts uppe på vinden
i servicehemmet
som hennes föräldrar förestod...

varför var vi så ensamma?

Vi var så ensamma,
Kajsa som fick ut och köpa sina egna födelsedagspresenter
när hon var åtta år,
eftersom hennes föräldrar
liksom...sov,
och det var i ett fint villaområde - sånt hjälper inte heller...
Kajsa
som tog tabletter i smyg
och som vaknade med skavsår i skallen
och aldrig sa nåt till nån om det...

varför var vi så ensamma?

Lena som alltid låtsades att hon var en av De Där Ungdomarna
som hennes mamma alltid tog hand om
eftersom de var så...\"utslagna\"...

Anna,
som stickade tröjor varje jul
till sina föräldrar och sin bror
och som ändå sen avslutade varje julafton
med att stå på Stadsmissionen
och dela ut...

Varför
Varför
har vi varit så ensamma?




Fri vers av PetraSally
Läst 257 gånger
Publicerad 2006-08-13 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PetraSally
PetraSally