Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Återkallelse. .."



Man kan ångra sina ord
men aldrig ta dem tillbaka

Man kan be snällt och snabbt
om ursäkt men aldrig liksom
mena det helt och hållet.

Men man kan ge förlåtelse
Till sig själv o mänsklighetens
olika snedsteg här i tillvaron

Det ger så mycket mer om
det betyder nåt innerligt
inuti för en själv.

Som att se genom dis i mörker
Med ett genomlysande nattsikte
ständigt stilla påslaget

(utan att någonsin behöva
avlossa skott av hämndbegär)

Och undvika det oväsentligas
upphetsande missförstånds
-känsla,med att istället kunna
känna av nuets eviga värde

Som rödhaken sittandes
om morgonen i solens
första ljusstrålar på ett
Högt staket med uttrullad
taggtråd

Utan att behöva ha några
hindrande gränsdragningar

Av betungande skuld
från
andra eller sig själv

Inuti sitt vindbläddrande
Duniga bröst av skön-
sjungande sång.











Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-22 10:32



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Underbar text! Misstag och felgrepp är oundvikliga. Det gäller att förstå det ochcgöra vad man kan för att lindra svedan. Bokmärker!
2023-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP