Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man måste vara uppmärksam på bokstäverna, som ibland hoppar ur led, och mot slutet kan man välja sig ett slut!


Hundarna går skallgång


Vem är gruvernant
i Malmberget?

Hundarna går skallgång
på Stjärttorsdagen
i Kram-Goa;
närgångenhetens centrum,
på Indiens västkust,
där en gubbstrut
tjänar som ättestupa för gubbstruttar

Beskrivningar av verkligheten
ingår i verkligheten!
Har de tänkt på det?

När man stiger ur en serie rum,
och stänger ytterdörren bakom sig
för att inte återvända på mycket länge;
vad gör då tiden därinne?

Hur finns allt jag anförtrott åt hyllor,
väggar, skåp, lådor, backar, golv,
på obestämd tid?

Hur obestämd är tiden? När bestämmer sig tiden?
För vad?

Hyser rummen väntan? Vila? Energi? Slutfaser?
Begynnelser?

Startar sådant jag inte kommer att förstå?
Hur mycket förstår man att det man förstår?

Slutar något jag inte kommer att märka?

Finns tillstymmelser till de platser
dit böcker kommer att fraktas
efter den här kroppens död redan
i flera av dessa böcker?

Och minnen av platser i flera led
dit böcker kommer att förflyttas
efter flera på varandra följande avlidanden?

Finns spår av framtiden i nuet?

Vi vet ju att sida upp och sida ner
av iakttagelser och slutledningar befolkar,
och att urbotningar
och väldiga uraktlåtenheter avfolkar

Jag lutar på en radanmärkning för att jag kan

I förstone
står i ett hörn och misslyckas, påkommen

Avslutningsvis
står nonchalant i dörröppningen
och sjunger, knappt hörbart,
på sista versen

Naggad i kantens elektriska byxor
står och sprakar som en apokalypsfåle
långt bort i (d)en avrojaliserad(e) folkungatro(n)(en)




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2023-06-25 19:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP