Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min skog

Min skog, min skog
varför har du övergivit mig
varför lät du dig skövlas
av de ohövligaste?

Det sägs
att du ska återuppstå
men knappast den stig
som jag nyss
vandrade på.

Ingen hemtam vistelse
för vilda djur
bara en steril
monokultur.

Det sägs
att den här markplätten
skyddas av äganderätten
att dess skogar och ängar
genererar pengar.

Min skog
har aldrig varit min
jag blev varse
att den bara var din.

Snart delar vi upp luften
det blir det ultimata
att låta det vi andas
också få ägas
av det privata.

Min skog min skog
i dig vill jag gömma mig
jag kommer aldrig någonsin
att glömma dig.







Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-07-13 20:52



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fint hyllning till den skog som försvinner.
2023-07-25

  Respons VIP
Åh vilken bra dikt och vilket träffande innehåll!!!
2023-07-17

  BenGust VIP
Och blandskog är en bristvara.
Då också färre arter.
Därtill har mycket 'riktig' gammelskog
avverkats.

2023-07-14

  Marita Ohlquist VIP
Ja, om det skall fortsätta så
så blir vårt land ett stort kalhygge
där varken djur eller människor
kan trivas och leva på.
2023-07-14

  Öknens Ros VIP
Mycket av skogar har avverkats p g a granbarkborrens framfart, det kan man ju förstå, men jag håller med dig ändå, ens barndoms skog är inte längre densamma. Känslan av friheten att kunna vandra i en skog full av fåglars sång, kanske få se nåt av skogens vilda djur, den friska luften, känslan av frihet, den är oslagbar.
2023-07-14

  Kungskobran VIP
Om det är något som vi har i Sverige så är det skog, massor med skog överallt utom i skåne är det skog utefter vägen mil efter mil efter mil.
2023-07-13

  Blomma-Stjärna VIP
Utmärkt uttryckt - så fint så fint du skriver - Min Skog min skog varför har du övergivit mig! - Ja, för många av oss är skogen en andlig upplevelse - skogen är gud - vad som vi låter hända med gammelskogen är sorgligt!
Vart är vi på väg?
2023-07-13

    Sefarge VIP
Hjärtnypande skrivelse!
Om den rikedom en
"äkta" skog besitter
i vattenkällor bär
svamp fåglar
djur o mystik
Kanske nya
EU-natur
lagar kan
ge lite mer
Överlevnad
åt den"vilda"
naturen?

2023-07-13

  Fale Bure VIP
Sorglig men underbar text!
2023-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP