Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Annas lusthus - 2)


Vardag i Sammelsurien, 012


I minnet hänger brevlådorna kvar
under sågspånshögen vid Jogerstasågen,
och gråhunden Kim kommer springande
uppför backen, mig till mötes,
när jag kommer hemcyklande
från skolan

Annas barnbarn Alice & Isabell
är i den ålder jag var då,
med Elvis Presley, Biggles,
Stigtomta segelflygfält
och brevvännerna ut över världen

Allt pågår, tunnas ut, fylls på,
fylls på, tunnas ut

I intervjuer jag gjorde 1989 och -90
berättar Mamma (1911 – 2007)
om när hennes syster Märta föddes,
om när hennes bror Ernst dog,
och hur han limmade sina revade byxor
i unga, fattiga yrkesår

Jag fick Presleys Tutti Frutti
av bror Rolf 1957, på en RCA-EP,
när jag fyllde 8

Alla bilder blandas, kastas upp i blåsten,
blixtrar till, bygger levat

I den avlägsna tid
som just i skrivande stund är nutid,
sätts lusthusets nätdörrar upp
och förskjuter utsikten nästan omärkligt
åt det något dunklare hållet,
till ett lätt lumensänkt konsttryck,
transparent lagt, läskpapperstätt,
direkt på julis verklighet

I lusthuset berättar sagorna sanningen,
och medvetandet får ny kropp

I långt kommande retrospekt
står namnen tomma på kropp
runt huset,
i den mån de någonsin kommer på tal,
vartefter släktled sluts i ett otillgängligt gånget

Framtiden spirar avlägset
i brännässlor, husgrunder och talesätt




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2023-07-20 20:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP