Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På det glittrande ljuset


En stillhet & ett lugn vilar
kring kokong och puppa,
i gräll motsats till omvärldens girighet
och lystna stridslarm

I detta eremitage väntar – ibland i åratal -
metamorfosen från larven som gick i gömsle,
hibernation och naturens djupaste meditation,
till den skönaste, änglalika älva,
mjukt uppfladdrande
på lätta, skirt ornamentala vingar;
ett outgrundligt meddelande
ur supernovor i rymdernas avgrund;
övermåttet av väldig kraft balanserande
i den tillfälligaste och sköraste skönhet;
Jordens bästa tanke
lyft på det glittrande ljuset
i ett lövverk i juli




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 75 gånger
Publicerad 2023-07-27 11:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP