Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förskolan

På förskolan
blir du förevisad
förvisad
ensam bland många
mamma, pappa, borta
bara tanter
på alla håll och kanter.

På förskolan
ska du förenas
förargas
av barn som låter
skrattar och gråter
snart nog du känner
nya vänner.

På förskolan
ska du förvånas
förnimma
livet på sagostunden.

Bli en del av världen
under den trevande
färden.





Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-09-07 21:47



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Inlevelsefull skrivelse
Själv blev jag o
brorsan placerad
hos dagmammor
Kanske hade det
varit bättre med
för-skola? Vi fick
för det allra mesta
vara ute på gården
med andra barn i
en slags" gör det
själv-skola" och
bara komma in
snabbt på vissa
tider för att ej
"smutsa ner så
mycket"


2023-09-13

  lodjuret/seglare VIP
En del människor som sägs ha gått i en förskola, sägs också ha blivit musiker, en del sångare verkar ha egna minnen där ifrån, vilka tar plats i refrängen 'bullie, bullie... Eller är jag bara avundsjuk på den som verkar kunna hålla i en penna...
2023-09-11

  Respons VIP
Älskade viktigs förskolan som är en viktig uppväxtplats för miljoner barn men som tyvärr ibland behandlas styvmoderligt av kommunens politiker.
Du sätter fingret på barnens upplevelse.
2023-09-09

  Kungskobran VIP
Förskolan där barn från ett års ålder kan tvingas vara från klockan åtta till fem.
Jag trodde barnarbete var förbjudet.
2023-09-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livet i förskolan.
I vår kommun finns det även manlig personal, men inte så många eftersom det är ett låglöneyrke.
2023-09-08

  Öknens Ros VIP
Ja, förskolan är en värld fylld av upplevelser varje dag. En förberedelse inför nya världar.
2023-09-08

  BenGust VIP
Om det 'lilla' samhället ska spegla
det stora kanske bilden barnet får
inte överensstämmer med verkligheten.
Fler män behövs på förskolan.

2023-09-07

  Blomma-Stjärna VIP
du skriver inlevelsefullt hur det är att vara liten
- fina rim och känslig användning av orden (som alltid)
2023-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP