Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sammanflätning (Skeingeborg 3)

Överallt där det finns människor
existerar många tider parallellt;
mellan människa och människa,
mellan olika röster i ens inre
och mellan stad och stad,
och tiderna överlappar, skär varandra,
tävlar om uppmärksamheten;
ofta får en sida övertaget,
i vissa fall så starkt att andra sidor knappt erfaras,

men vid gränsen mellan två riken,
på platser som Skeingeborg,
i Danmarks kargaste, mest avlägsna territorier:
i ett ingenmansland dit kungarikets regler knappt nådde,
– och efter Sverige tog över marken från Danmark,
en plats där två makter träter om att skriva historien –
där gamla vanor kan leva länge,
likt vaggvisor mamman sjunger för sitt barn
på sitt eget halvt glömda modersmål,

– där kan det råda en slags jämnvikt;
mellan Sveriges och Danmarks historia,
mellan det förflutna och nutiden,
en liminal plats mellan två sinnestillstånd
som mellan dröm och trans
som ett dubbelexponerat fotografi.




Fri vers av Unmetronomic VIP
Läst 57 gånger
Publicerad 2023-09-08 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Unmetronomic
Unmetronomic VIP