Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fisk




jag hoppas mitt
skandalomsusade liv
skapar formen av
en svärm
bräckliga fåglar
som skingrar sig
i mötet av våra blickar
som skrämda änglar
varav allting berodde
genom dina ögon
runt min kropp - målar
tar de flykt -
mot glömskan och blir
till vargtjutet
de andra vargarna
lindar sin sång runtom
som en profet
fångad på bild:
en blixt
dinglandes
från månen
i ultrarapid -
som pendeln
fram och tillbaka
ritandes
springandes
stillastående
som i stiltje
stigandes och sjunkandes
på samma plats
irrandes i en feberdröm
ovanför grönskan
som bedövar
drar du upp bågens
sträng för att döda
och du ser mig
som en skrämd pojke
kravla sig fram
ur den fuktiga
mossan på urverket
fast i kvarnstenen
mellan allting
med min
kropp till
ett nät
glödande
inifrån
som poesi av
mörker, fast
med viljan
av ett allsmäktigt ljus
som en slöja
lägger jag mig
över allting
och du förnimmer -
en skönhet bortom människan
och skapelse
som en blå måne
speglandes i en annan
på drift i universum
dansandes runt varandra
med krackelerade kratrar
som tatueringar av
meteornedslag och regn
från rymden
skälver och
glittrar om
vartannat
som en fisk
jagandes sin egen fena
med upplyst mage
i klara grunda vatten




Fri vers (Fri form) av Knark VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-09-22 21:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knark
Knark VIP