Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värdinnan

Det där gamla liket
du förvarar i skafferiet
bakom diskbänken.
Är det din man, Agnes?
Jag tror inte riktigt att jag störde honom.
Utan tvekan är han fortfarande rymd där.
Bättre att kolla.
De är dina bebisar, antar jag,
de där tretton hyresgästerna du vaktar?
Jag är säker på att de är bra.
Jag är säker på att de sov igenom allt
natten till idag.
Du är en så upphetsad hyresvärd.
Jag slängde inte spikar på din webb.
De flög av sig själva.
Plockar jag inte alltid ut dom
efter deras avlägsnande?
Varje gång vi hostar eller nyser högt
så skäller du.
Om jag tenderade att agera mer,
min dam,
och ryckte bort din vidskepelse,
skulle jag inte bo här alls.
Så sluta skrika som en fiskarhustru.
Jag kan inte höra dig,
men jag förstår dig perfekt ändå.




Fri vers av lundagatan
Läst 99 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-28 07:15



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Trevlig hyresvärd med ett spännande liv - som du berättar så bra om! Gillar!
2023-09-28
  > Nästa text
< Föregående

lundagatan
lundagatan