Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Empati

 

Läste "nyheterna" på nätet. Mina ögon mötte slaget och kaoset där ute i vår så kallade moderna värld. Ohämmat våld, som törstigt tagit ännu ett rov, jag famlar i mina tankar. Sårskorporna hinner inte torka förrän ännu ett övergrepp sker. Jag vill blunda och önska mig bort. Tänka att det inte sker på vår jord, det sker säkert någon annanstans, i en annan värld, som inte är verklig och inte är tänkt att bli till. Men smärtsamt nog sker det precis utanför, ja alldeles i närheten. Inget tyder på att denna våldsstorm kommer mojna eller ebba ut. Nej, empatin verkar ha sprungit vilse och behöver en säker hand att finna. Så i försöket att se ett hopp av medmänsklighet, tittar jag ut. Ut i intet, likt en dimma på nordlig kallfront i hett vatten, där fanns ingen. Nej ingen...........!    




Fri vers av stefan.g
Läst 447 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-16 23:13



Bookmark and Share


  BitterSweet
Jodå... det finns hopp. Hoppet finns i det faktum att det finns människor som tänker och känner som du. Utan dig och mig och alla andra empatiska människor, skulle hoppet vara ute.

Vi får alla slåss med vår mörka sida, slåss tills ljuset vinner!
2006-08-20

  Deddis
Stark text. Denna blir bokmarkt!
Kram //E
2006-08-18

  * Ammi *
en mkt tänkvärd text, människan förstör och förgör, skorporna lär bli fler och fler, världen är sorglig makt och begär, fattigdomen och rikedomen möts, mänskligheten förstår inte sitt eget bästa.
Jag läser nästan aldrig nyheterna mer, det är för deprimerande
bra skrivet, formatet kunde varit lite annorlunda .. (i min smak)
2006-08-17

  thyra
Känner samma sorg! Det finns ett hopp,
det får vi inte förlora. Din text påminde! Bra!
2006-08-16
  > Nästa text
< Föregående

stefan.g
stefan.g

Mina favoriter
Hur du vill leva