Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sörmlandsleden

På Sörmlandsleden
från Skottvångs gruva
går jag längs älgbajsad stig
på sommaren
när allting knastrar i värmen
himlen har hissat
sitt väldiga blå segel
och solen hänger
som ett blodöga
över den taggiga skogen.

I takt med ansträngningen
vid stigningen
bryts kroppens och naturens
celler ner och förnyas
och jag återanvänder mina tankar
cirkulärt pånyttfödda
inte ältande
de obrukbara trampas ner
och blir till ny mull.

Högt uppe vid utsiktstornet
blickar jag ner mot små sjöar
som blänker blåögt
förhoppningsfulla om att fler
våtmarker ska återskapas
sedan nedstigning mot Marvikarna
cirkelrörelse tillbaka
kroppsligt utmattad
andäktigt uppfylld.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-10-20 16:51



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
En underbar vandring för både kropp och själ !
2023-11-08

  Eva Langrath VIP
Så fint du beskriver din vandring. Det känns som att jag vandrar intill.
2023-10-26

  Anya VIP
Åhh vilken härlig känsla din text förmedlar. faller särskilt för:
"och jag återanvänder mina tankar
cirkulärt pånyttfödda
inte ältande"

Ljuvligt när man kommer dit!!!
2023-10-23

  Respons VIP
Jag följer sig på din promenad och fascineras av utflykten i ord och tanke.
2023-10-23

  BenGust VIP
Skönt med dagar då "allting knastrar i värmen". Och av största vikt att det satsat mer på våtmarker.
2023-10-21

    Sefarge VIP
Tack för rader om berikande naturupplevelser!
får minnen från vandringar på S-leden
under 80-talen med kompisar.Minns
när vi mötte en skolklass där en
grabb var geggig upp till midjan
och han stolt förklarade att han
ramlat ner från spången o blivit
uppdragen ur dyn. ..
Kände själv alltid livs-glädje
i flera månader efteråt
från dessa vandringar!
;)



2023-10-21

  Blomma-Stjärna VIP
så vackert från början till slut
- är med dig genom alla ord

med nytt hopp
påfylld

tack!
2023-10-20

  Charlotte T
Väcker en längtan i mig efter att vandra. Genom dikten är jag med i stegen på stigen och upplever naturen liksom inom mig.
Tack för fin läsning!
2023-10-20

  Kiffe
Den här gillar jag. Målande beskrivning
2023-10-20

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlade naturupplevelser,
Vi måste värna och vara rädda om naturen så att den frodas och mår bra till kommande generationer.
2023-10-20

  Kungskobran VIP
Vilken härlig promenad, så nära beskrivit
2023-10-20

  Ulf Carlsson VIP
Fint genomförd cyklisk komposition i innehåll och form.
Naturromantisk känsla med modernt återvinningstema.
"Älgbajsad" stör i ordvalet.
2023-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP