Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardag i Sammelsurien (022) (Russin)

Vaknar tidigt,
och gläds åt kroppens värme
under det tunga täcket
i ett långvarigt liv
utan några som helst självklarheter,
huset stadigt på plats på pinnmokullen i -15°C,
ute på gränsen till vidsträckta skogar och myrar,
dagen då russet RUSSIN ska komma;
ett stackars föl som inte förstår vad som händer,
men som kommer att finna sin plats
hos shettisen TORRE och tinkern MOSES

Nere i köket
har gammelkatten GUNWALD krupit upp
på varmvattenberedaren inne under diskbänken,
för sin mellanmålenmeditation,
och därute i kylan
börjar småfåglarna strax vildvimla vid talgbollar
och solrosfröautomater
i takt med ljusets gradvisa stjärnsläckning
över livets knivsuddsvandring på kylans klang

Förmiddagens tilltänkta tvåtimmarsskidning
längs Sågdjupets kontur
får kanske anstå
tills kylans bistra morgonmin
småningom bryts upp
i ett mildare zenitleendes mänskoacceptans

En sådan här dag vore det tjänstefel
att inte försöka samsas med sig själv
i gränslandet mellan självtillräcklighet & hjälplöshet!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2023-11-11 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP