Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ADVENT


Dagen står påbyltad

Kylan står och fryser

Värmen håller sig inomhus

Atmosfären har astma

Minnena kommer inte ihåg någonting

Jorden är hemlös

I Gaza bjuder Israel på kroppsdelar

Gud har annat att tänka på

Abraham & Moses börjar ta tillbaka

Sjutton regementen för grupptalan mot freden

Stämningen är permafrostig

För givet tas om och om igen, gruppvåldtäktigt

Jag passar på att leva så fort jag har ett liv över

Någon börjar visa tecken

Halkiga nyfödda barn går från hand till hand

Någon gråter i gröten för länge sedan

Framtiderna slåss inbördes

Nog har fullt av sitt

Inget har alltid plats för mer

Jag har en du-spegel, du en jag

Jakten går i cirkel: Vem jägare, vem byte?

Jag börjat få skuldkänslor för mat, värme, kläder;
för papper & penna

Lidandet är omsorgsfullt & noggrant,
levererat av de skötsamma & pålitliga

Jag tar en tugga förödelse, söt som honung
i den dagliga oskulden

Missförstånden bildar sekter, får statsbidrag

Den utmätta tiden har allvarliga fel

Döden är antingen en repressiv åtgärd
eller en undanflykt

En kopp kaffe förlåter allt




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-06 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP