Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag är stängd

drömmer om öppna dörrar
du dansar så lätt
jag står still
dansen för oss närmare varandra
men jag får inte fram orden
jag stammar inte ens
tunghäftan paralyserar
mina händer skapar inte
varken in eller ut
du har dina stunder
där allt bara flödar
du skapar i det stora
du kreerar i det lilla
medan jag står bredvid
utan mod och tillsluten

jag söker efter öppna dörrar
allt jag finner är stängda ingångar
är mellan orden
är mellan meningarna
mellanrummen rymmer inte mig
men jag får hållas här
mellan varmt och kallt
ljumma känslor trycker ned
obehagliga tankar reagerar
när jag är stängd
kommer inte orden fram
de känns bara onödiga
och bara obekväma




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 50 gånger
Publicerad 2023-12-06 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg