Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Blodsbröder i Jerusalem & Khan Yunis)


Vardag i Sammelsurien 025


Anna vaknar kvart i fem,
naken
- förutom, kanske, en Back on Track
någonstans på sina 64 år -
smyger upp,
drar på sig något lätt & tunt,
som i överdelen tillsluts
med ett snabbt blixtlåsrasp;
i min minutlånga halvvakenhet tolkat
som den trygga upprepningens utfästelse
om konstans
och dags datos nya försök till liv,
innan jag sjunker undan i fortsatt sömn,
som en ostindienfarares fullrigg sänkande sig
i betraktarens långsamma horisont,
medan Anna bistår med eventuella drömmars rekvisita
genom små buller och snöstegsknarr
i morgonhästrutinerna,
följda av den tunga japanska fyrhjulsdriftens avfärd
mot den nedtrappade fysioterapitjänsten
på Sunderby Sjukhus
eller den sporadiska undervisningen
av årskullen fysioterapistudenter
på Luleå Tekniska Universitet, 60 km bort
i efternattens krav på att få kallas gryning

När jag vaknar ett par timmar senare
sluter decembermörkret ännu tätt
runt avsikter och de memento mori
som varje morgon smeker mitt 74-åriga horisontalis
medlivs,
medan jag sticker händerna under täckets tyngd,
innanför merinolångfilsingarna,
och känner över var sida om den varma fysikalitet
jag styr, som heter Kropp,
för att åter konstatera dess omfång i höfter & lår;
åter uppleva dess värme,
som är det taktila energispråkets översättning
av metabolism och överblickbara levnadsmöjligheter,
och ett svar på planetens gravitation,
tills jag låter hela rörelsemaskineriet knaka igång
ut till urinleveransen i vitt porslin
mitt över hallen,
och intaget av 10 mg Omeprazol och en mun vatten,
varefter jag, som en tidig arbetsreseskyttels fram-och-åter
mellan Uppsala & Stockholm,
åter beger mig till sängs en stund,
kanske i sällskap av Yi-Fu Tuans Space & Place,
Conlin Heylins The Double Life of Bob Dylan II
eller Solvej Balles Beräkning av omfång Vol. 2,
medan ett kosmos av verklighet
och dess älskare overklighet
sjunger existens, materialitet och brist på avsikt
för min redan övermåttade tillåtelse
i ett Vara & en Värld
där Krig & Folkmord är det salt vi strör
i mänsklighetens sår,
millennium efter millennium;
losslitna kroppsdelar gödslande Jordens vidder
i Hieronymus Boschdetaljerade smärtor;
guden uppspikad i Homo sapiens tunga fantasier
om ologiska förlåtelser i groteska nattvardskannibalismer;
Hitler & Netanyahu blodsbröder i Jerusalem & Khan Yunis




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2023-12-07 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP