Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det Cirkadiska Sluttande Planet


Rummet slår upp väggarna,
Efternatten purrar Gryningen
som slinker ur Den Nya Dagens Vaktkur
med almanackan till hands,
och tassar nerför ålderstrappan i strumplästen,
svepande Morgonrocken om sig,
intar frukost och ser Dagen an,
som dock, i vanlig ordning, föregås
av sin tidiga version, den dagaktiva Förmiddagen,
ett slags dagligt tonårsskede,
på några timmar övergående i Dygnets Adolescens,
som strax överräcker taktpinnen
till den lyckligtvis högst temporäre högfärdsblåsan ZENIT,
som ringer i stadshusklockorna
och förebådar DAGENS DIKT
och alla plikters middagsslöa uppehåll,
varpå, i takt med DAGENS EKO,
EFTERMIDDAGEN spills ut
nerför DET CIRKADISKA SLUTTANDE PLANET
med KAFFERAST & HEMGÅNG,
fram till KVÄLLENs välkomna avlösning,
med mys, nöjen, våld i nära relation, intersexuell mimikry
och WHAT NOT,
ända tills FATHER DEATHs ständige sekreterare SÖMN
skurar väggarna med drömsåpa
när MIDNATT står i MÅNSKENET
och ser till att allt går rätt till
hela vägen ner genom VARGTIMMEN,
och DEN CIRKADISKA RÖRELSEN börjar om igen




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 33 gånger
Publicerad 2024-01-27 11:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP