Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fulla i skratt


Mina tankar
ligger ute och skräpar i omgivningen,
som uppfattar dem som omkringtumlande fjolårslöv
eller kliande seborré

Tankebanorna löper som fala kvinnor
i red-lightdistrikten,
som bergochdalvirr uppe i skrik och vrål,
som vindlande tunnlar
och spikraka avloppsrör i underjorden,
och understundom som vilt brinnande vattenrutschkanor
i megalomaniska kommunfullmäktigens feta fall
i akuta lägen, himlastormande

Ibland snor de som ormar i en ormgrop
eller som harakiriblottade tarmvindor,
men kan också porla som hemliga bäckar
uppe i sagoskogar i Norrbotten,
och glittra som vågtjattret
i havsvikens motljus ute på Jogersö,
där sommarens skutor smyger som blinda skuggor,
när det bräckta havsvattnet lapar strandstenarna
under de istidsslipade klipporna,
som står med fötterna nere i vattenbrynen
och avvaktar

Tankar slåss
i huvudskålens antika amfiteater,
och tar kål på varandra i romerska gladiatorspel,
lejon på lur,
eller i vikingatida envig
ute på isländska lavafält

Hypnotiska tankar
ute på skärgårdens dass på Enskär
en fågelmärkningsseptember
är släkt med svävningarna
i astronautens villkorslöst viktlösa drömmar
ombord på Internationella Rymdstationen

Tankar har oftast mycket lite med tänkande att skaffa,
utan försiggår som fågelsång i maj
i luftiga ädellövträdsbestånd,
eller i plötsliga sommarskurar
som sveper in oss på verandorna, fulla i skratt




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2024-02-14 11:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP