Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utdöda Sirkkor


I mörkret
konfererar förloppen

Sidenhjärtat
slår oroligt
i världens frånvaro

Allt ligger nedmonterat
i otydligt märkta drömmar

Sidenhjärtat
sveper stjärnskyar om sig,
på knä framför kaminen
med borste & skyffel

Intet sprakar

När ljuset kommer,
river det gamla byggnadsställningar
från meningsbyggnaderna,
som står plötsligt nakna,
och startar bränder
i brötar av uttjänta samveten

Lågintensiva intellekt
sysslar med det allra nödvändigaste,
medan Sidenhjärtat kastar sin slagskugga
över skyhöga diagnoser

När världen sakta växer fram
ur homeopatiserade migränauror,
går förloppen
i vargflockens falnande lägereldscirkel,
Sidenhjärtat ylande ur natten,
som ett sprucket vedträ
i eldens elegans,
oväldet viskande ur skogsmörkret

Verklighten flyktar
med de första pustarna
ur öppna Porkalafjärdar,
när Saimaa ropar
efter utdöda Sirkkor




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 36 gånger
Publicerad 2024-02-16 22:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP