Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saxifraga rivularis vid Tjäktja


Hemlighetsfullheten i existensen
är alltid omedelbart förestående

Gaston Bachelards språkbruk
är för ögats falkflykt över sidorna
vad rappningen på gamla byggnader är
för handen jag låter fara längs fasaden
när jag rör mig längs trottoaren;
en direkt taktilitet
utan mellanhänders förvrängning

Hemlighetsfullheten är ett leende
inne i allt, kring allt, överallt;
såväl i utagerande Archerpjäser i Östra Ukraina
som i snöbräckan
i klippväggarnas sprickbildningar
högt över Tjäktjastugan,
- men vi vimlar som myror
under leendets Hollywoodskyltar,
infogade i våra allvarsamheter;
ser inte fåglarna,
inte liljorna på marken

Spillkråkans porlande bågflykt
över hjässorna
är klockspel i Barrskogsbältets Ensemble,
synkoperat med ledarrenens bjällra
mellan Isfallet och Forsträskhed
och den dova trolltrumman
djupt i bröstkorgens fuktiga håla




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-20 12:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP