Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alltmer skonsamt


>Innan målbrottet var öppen dag & sagans nocturnalier
att kasta papperssvalor & runka kuk<

Jag vill bäras, jag bärs
på denna litteratur,
Bachelards ektext, i denna musik,
som odefinierad, oavslöjad
sveper mig som havsvåg över solens domäner

>Innan målbrottet var öppen dag & sagans nocturnalier
att kasta papperssvalor & runka kuk<

Jag vill avslutas, oavslöjad, avlövad;
ögonen fulla av djupa dagars grunda vikar;
fladder av ljus i vatten;
kusten bevislig långt bortom, oavvislig;
kroppen en gungande samling vrakgods
på en Ithakakust;
Goulds Pinocchiogestalt spretande
över klaviaturen;
allt alltmer avlägset, skonsamt

men >innan målbrottet var öppen dag & sagans nocturnalier
att kasta papperssvalor & runka kuk<




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2024-03-12 09:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP