Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om att våga ifrågasätta sina egna tankemönster


Tankemönster - låser eller öppnar?



Främling i mitt eget huvud,
fångad: ett sinnets fängelse

Tankemönster svåra att bryta
Den en gång så rätt tanke så klar,
nu speglar den de misstag jag bär

Utanför gallret hörs ord,
meningar, livet som pågår
- nu söker jag i samvetets inre

Nyckeln funnen, insikten, ärligheten och
moded är kodorden som öppnar

Dörren öppnas, steg tas ut,
från det skyggaste ställe

Med minnen från det inlåsta,
nu erfarenheter att lära av,
går jag vidare,
rikare inombords




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-20 13:02



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Textens innehåll får mig att tänka på katharsis.
2024-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP