Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Corporealiteter


Kroppen stretar i tid & kött, spretar;
älvorna i hudkostymen blänker blanka;
blodlianer ringlar upp ur låga chakran, letar;
högt upp känns powerpumpen banka

Utvecklad och lämnad åt sitt öde;
den ystert levande, den dystert döde,
upptagen dag & natt med andetag;
var gissning, tes & teori om ursprung vag

Det råa flitet flaggar, flår & flyr;
den billiga bilen kallar den fattige dyr
Den rike äger, medan den fattige hyr;
krösusen ärver, hanken bärgar porfyr

Kroppen avger skratt & gråt;
världen är antingen för torr eller våt
Kroppen är ett Gefängnis på tyska,
vet i fan vad den kallas på ryska

Men detta köttiga muskeltrassel
har vällt fram ur supernovors uppkast,
liksom björkar, tallar, gran & hassel,
och allt som vi lägger oss till last




Bunden vers (Rim) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-01 09:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP