Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( invid tidig morgon promenad)


Sida vid Sida



Livet är den ständige
Inkastaren i evigheten

Med döden som den
ständige utkastaren

Och själen de mänskliga
skälen är allt som finns
kvar däremellan

att klamra sig fast vid likt
ett
halm-strå av tro eller otro.

Som den gamla logdörren
på ladan gnisslar i vinden

Kan man undra varifrån
ljudet kommer och vad
som är meningen med
det?


Medans ljuset stiger fram
vid
andra sidan om granskogen.












Fri vers av Sefarge VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-30 09:27



Bookmark and Share


  Åsa Henriksson VIP
Tänkvärd bild av den ofta obegripliga existensen.
Meningen med den och skälen till att vi klamrar oss fast vid den får gärna förbli ett litet frågetecken för mig. Jag kommer aldrig att hitta det "rätta" svaret. Vill inte, för det dunkla och ogripbara är kanske själva nyckeln till fascinationen över livet.
2024-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP