Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rävarna

Nog är de listiga
börshajarna de lockar
med vinsterna
Alla som köper rätta fonder
ska leva ett liv i sus och dus
köpmän triggar kunderna
köpa deras varor
priserna smyghöjs
aktieägarna ska ha utdelning
hjulet ska rulla snabbare
båtar resor lyxbilar
semestrar till paradis
Vem betalar
den som arbetar på golvet
för sitt bröd
dessvärre luras de även
på det sista och tar till
röken och kröken

himmel vad många blåögda
det finns
kärlek köper de via kontaktannons
och fjolliga teveprogram
bonde söker fru Sverige utomlands
spänning får de och lär sig bilda pakter
och blir falska hundar
sviker sin broder och syster

finns det något äkta så kommer
blodsugarna i svärmar

dessvärre går det inte heller
tränga genom muren vanföreställningar
utan de fyrkantiga talar samma språk

godmorgon klokuggla















Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 13 gånger
Publicerad 2024-05-01 06:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP