Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter Goethes "Erlkönig" och "Vi gå över daggstänkta berg, fallera!"


ÄLVKUNGENS HÄMND

 

Älvkungen hotar med sin sång i moll:
"Ni smutsar den naturliga naturen
och luften, havet, växterna och djuren
besmittas av klimatförstöringstroll.

Snart skall den komma över er, min hämnd
och lida av den först får era unga.
Om daggbestänkta berg skall inga sjunga.
Smaragdens metafor är redan skämd".

Små gossar och små flickor skall han döda
för vuxna människors miljömoral
och deras slöseri med jordens gröda. 

De små får lida svårt för dumma val 
de vuxna gör, för att sig själva göda,
de små, som de var ämnade att föda...



 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-13 14:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP