Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tio års resor


Voyageur

På Vatnajökul kalvar isen blå
som att se genom glas

I Khan-al-Khalili faller skuggan grön
över sandfärgade gränder

Måste skynda mig

På muren kring Jerusalems gamla stad
sitter små geckoödlor och väntar

Backgammon med vattenpipas söta rök
i Damaskus lättja

Kanalerna flyter långsamt i Amsterdam

Gå i regn i Park Güel
som att böja tanken

Klättra i Shakespeare & companys
rangliga stegar

Rökt makrill på Vens
solgnistrande backar




Jokulsarlon på sydöstra Island
50 km öster om Skaftafell

Khan-al-Khalili i islamiska Kairos hjärta

Gamla staden i östra Jerusalem har Sju portar;
Jaffaporten
Sionporten
Dyngporten
Gyllene porten
Stefanusporten
Herodesporten
Damaskusporten
Nya porten.
Den åttonde (Gyllene porten) stängdes
på 600-talet och öppnas först på domedagen.

Stockholm-Damaskus 06/09/2006
Malev Hungarian Airlines
Avgång 0850
Ankomst 0325
4347:-

Zeedijk för Amsterdams mörka själar mot centraal station åt sydost, korsa Prins Henrikkade. En plats för medeltida prostitution, senare för dekadensens beivrare. Chet Baker föll från andra våningen av Prins Hendrik Hotel. Idag rör sig buddisttemplets munkar genom blåviolett dansande rök.

Park Güel, Barcelona
på kullen El Carmel i Gràcia
Buss 24, 25, 31, 32 och 74

Shakespeare & company
37 Rue De La Bucherie, Paris

Ven i Öresunds soldränkta blå
AVG. LANDSKRONA
06.10 1) 08.30 10.00 11.30
12.45 2) 14.15 7) 16.00 7) 17.35 7)
20.15 8) 21.30 8) . .
. . .

AVG. BÄCKVIKEN
05.30 1) 06.55 6) 09.15 10.45
12.30 4) 12.40 5) 15.00 7) 16.45 7)
18.15 7) 19.30 2) 21.00 8) 22.30 3)
. . .

1) = ej lördag, söndag, helgdag eller jul-/nyårsafton
2) = passagerartrafik 26/6-6/8
3) = passagerartrafik lördagar i juli
4) = ej 1/5-17/9
5) = endast 1/5-17/9
6) = ej nyårsdagen
7) = ej julafton
8) = ej nyårsafton

Utöver ovanstående utförs extra avgångar t.ex. i samband med olika evenemang. Kontakta rederiet för ytterligare information!

Överfartstid ca: 30 minuter.

Reservation för tidtabellsändringar









Fri vers av dante
Läst 464 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-30 11:06



Bookmark and Share


  sistermoon
"Oh, the passenger
He rides and he rides
He looks through his window
What does he see?
He sees the sign and hollow sky
He sees the stars come out tonight
He sees the city's ripped backsides
He sees the winding ocean drive …"




Du fick med HELA *resan* här ... Me like!!!!
2006-08-30
  > Nästa text
< Föregående

dante