Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Angående vilda oresonliga kvinnor


Atlakvida





Sona hefr dinna,
sverd a deilir,
hjörtu hraedreyrug,
vid hungang of tuggia,
melta knátt módugr,
manna valbrádir,
eta at ölkrásum,
ok í öndugi at senda


Dina söners hjärtan
du svärdsutdelare,
har du blodiga med honung tuggat.
Du, modige, nu kan du smälta
människostekar,
äta dem till ölet,
undfägna gäster i högbänk


(Atlakvida Berättar om när Atle bjuder hem sönerna Gunnar och Hogne och hur Gudrun mördar Atles söner och bjuder Atle att äta dem som hämnd för att han dödat hennes vän Sigurd)

Ur Den Poetiska Eddan.
Övers. Erik Brate






Fri vers av dante
Läst 438 gånger
Publicerad 2006-09-17 09:48



Bookmark and Share


  sistermoon
Aha! Sensmoral? Jävlas ALDRIG med en kvinna!

Älskar sagor - måste läsa "Den Poetiska Eddan" - dvs så fort jag är klar med Egan ... =)
2006-09-18
  > Nästa text
< Föregående

dante