Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av Sveriges större älvar rinner åt sydost, men gör vid en punkt en plötslig sväng rakt norrut. Jag föddes där och minns de kalla vintermornarna innan spisen blev varm.


Elden

Älven vred kraftigt
och gick mot norr.
Man trodde att den var laddad
med något som inte gick att tala om.

Men, det var inte det svarta vattnet
eller den våta jorden
eller luften,
som när den strök över kinden
bar en snabbt förbiilande kyla.

Nej, det var elden, när den tändes
i gjutjärnspisen från Husqvarna
med den trygga doften
från björknäverlågan
under kallvåta morgnar.

Och klonket från spisluckan.




Fri vers av Cicero
Läst 395 gånger
Publicerad 2004-11-17 21:47



Bookmark and Share


  Mats L.
Minnen
2004-12-02

    Barbro. Norberg-Rönnlund
text med talande metaforer och
nostalgi"doft" ! Den ger ro att
läsa !
2004-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Cicero
Cicero