Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med mina funderingar är det bra att ha en bok som svarar.... Boken heter \"Våga Fråga\"


Min bästa bok!

Andreas i Arvika vågar fråga:

Rent teoretiskt, går det att fästa ett rep mellan jorden och månen?

Sven Grahn, teknisk direktör på rymdbolaget svarar:

Ja, rent teoretiskt går det om man fäster repet vid sydpolen, annars skulle repet lindas kring jorden pga. rotation. Ett problem kan dock vara att repet skulle brista utav sin egen tyngd. Eventuellt skulle en gummilina kunna användas.
En pigg fråga tycker Sven.


Va bra att dom gjort en sånhär bok!
223 sidor med frågor man alltid funderat över, och svaren finns ju där med!

Fast en fråga som inte fanns med är:

Om Majsolja är gjort av majs, vad är då barnolja gjort av?

Detta funderade jag mycket över när jag var liten... nu tror jag att jag vet.




Övriga genrer av She
Läst 297 gånger
Publicerad 2006-09-25 12:55



Bookmark and Share


    sarah.
det är något man kan fundera över
2006-10-25

  stella
Tänk om vi hade en sån bok när vi var små...nu finns ju både hjärnkontoret och anders&måns! Din fråga är en typisk sån som barn funderar över.
2006-09-25

  Mia Marcus
Ja hur ska man veta....om barnoljan menar jag....! :-) /mia
2006-09-25
  > Nästa text
< Föregående

She
She